Nastavljeno asfaltiranje seoskih puteva

BOR – Za asfaltiranje puteva u gradu i borskim selima ove godine biće utrošeno 300 miliona dinara. Prvo selo u kome su radovi završeni je Bučje, a asfaltiranje je danas počelo i u selu Gornjane.

Završili smo asfaltiranje gradskih puteva, sada je aktuelno asfaltiranje seoskih puteva. Odvojeno je ukupno za gradske i seoske puteve 200 miliona dinara osnovnim budžetom, plus stotinu milona dinara dodatno za asfaltiranje putnih pravaca Zlot, Zlotske pećine i izlazak na planinu Stol. Danas završavamo drugo selo, to je Gornjane, prvo je bilo Bučje gde su asfaltirani svi putevi koje je tražio Savet Mesne zajednice. Uporedo sa selom Gornjane,  pripremaju se putevi u selima Luka i Tanda, a nakon toga, po dinamici petogodišnjeg plana, idemo redom i u ostala sela. Ne brinemo za radove, preduzeće „Štrabag“ je vrlo ozbiljno shvatilo ovaj deo ugovora i obećali su da će do 22. oktobra biti kompletno završeni svi radovi po prvom ugovoru od 200 miliona dinara„, kaže Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Prema prioritetima, u selu Gornjane biće asfaltirani putevi do škole u Krušaru i u naselju Krušar, lokalni put za staro selo iz centra Gornjana i prilazni put do škole u centru sela.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *