Ne stiže pošta

BOR, SRBIJA – Nakon obustavljanja rada u Regionalnom poštansko-logističkom centru u Beogradu, štrajku se se priključile i njihove kolege u Novom Sadu i Nišu tako da već nekoliko dana  pošiljke svih vrsta ne stižu na svoja odredišta, a kako prenose mediji, još uvek se samo razmatra podela penzija penzionerima kao socijalno ugroženoj kategoriji. Platni promet funkcioniše, ali je pitanje vremena kada će i šalterski službenici u potpunosti obustaviti mogućnost uplata i isplata.

I pojedini Borani su ovih dana imali problema zbog nestizanja pošiljki a nekoliko njih se obratilo i Televiziji Bor jer očekuju važna dokumenta. Kako smo nezvanično saznali, pošte u Boru nisu u štrajku, zaposleni redovno obavljaju svoj posao, ali pošto su distributivni centri u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u totalnoj obustavi rada, ima poteškoća u dostavljanju pošiljki.

Inače, zaposleni u preduzeću Pošte Srbije navode da neće početi da rade sve dok im rukovodstvo ne ispuni osnovne zahteve, a to su: poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih, prijem radnika na tehnološka radna mesta kao što su poštari, šalterski radnici i kuriri i isplati im neraspoređenu dobiti za 2017. i 2018. godinu. Kako navode, prosečna zarada poštara i šalterskih službenika kreće od 32.000 do 39.000 dinara, što je ispod republičkog proseka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *