Negativni testovi zaposlenih u majdanpečkom vrtiću na koronu

MAJDANPEK – Nakon što je pre dve nedelje kod dve vaspitačice Predškolske ustanove „Marija Munćan“ u Majdanpeku ustanovljeno prisustvo korona virusa, zbog čega ovaj vrtić i dalje ne radi, ponovljeno testiranje svih zaposlenih, koji su proteklih petnaest dana bili u samoizolaciji, pokazalo je negativne rezultate.

Prisustvo Covid-a 19 ustanovljeno je kod jednog deteta iz porodice koja je bila u samoizolaciji zbog kontakta sa inficiranim vaspitačicama, ali je ponovljeni test bio negativan. I pored toga, u skladu sa epidemiološkom procedurom ova porodica će i naredne dve nedelje biti u samoizolaciji“, kaže doktor Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja.

U međuvremenu, tačnije krajem prošle nedelje, registrovani su novi slučajevi korone kod dva bolnička pacijenta, koji su zbog neophodnog hitnog zdravstvenog zbrinjavanja hospitalizovani, nakon čega je testom utvrđeno prisustvo Covida. Iz tog razloga oni su upućeni na dalje lečenje u Niš, pojašnjava doktor Fudulović.

U Majdanpeku je, inače, do sada testirano ukupno 400 osoba, a Dom zdravlja raspolaže sa 600 takozvanih „brzih“ testova, koji će, delom, prema nekim najavama, biti upotrebljeni za testiranje prosvetnih radnika pred povratak u škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *