Nema povratka u školske klupe 

SRBIJA – Ove godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Kako je objasnio, raspust praktično počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, koja je ovog puta tokom vanrednog stanja bila onlajn.

Šarčević je najavio i izmenu Pravilnika za ocenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita. Dodao je da se oko tog pitanja prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature.

„To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole“, naveo je Šarćević.

Istakao je da se ministarstvo prosvete u svemu prvenstveno rukovodi bezbednošću dece i nastavnika, ali je dodao da se mora zadovoljiti i drugi uslov, a to je pravičnost. „Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit“, najavio je Šarčević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *