„Noć istraživača“ sa velikim brojem učesnika i posetilaca

0

Borska noć istraživača okupila je sinoć ispred Doma kulture veliki broj učesnika, ali i posetilaca. Na ovom festivalu nauke prikazani su brojni eksperimenti iz različitih oblasti.

 BOR – Evropska manifestacija „Noć istraživača“ održana je šesti put u Boru pod sloganom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“. Drugi put na otvorenom BONIS je ispred Doma kulture okupio stotinak učesnika, a Borani su imali priliku da pogledaju primenu nauke prilagođenu posetiocima svih uzrasta. Veliku pažnju prisutnih izazvao je eksperiment  kojim je prikazana simulacija uticaja narkotika i alkohola uz pomoć naočara.

Na festivalu nauke eksperimente iz različitih oblasti prikazali su učenici borskih osnovnih i srednjih škola, studenti Tehničkog fakulteta, predstavnici borskih javnih preduzeća i Ustanova.

Zastupljenost  naučnih oblasti je velika. Tu imamo matematiku, tehnologiju, geologiju, biologiju, hemiju i fiziku. Posećenost je takođe dobra“, istakla je Nataša Ranđelović, kordinator Karavana nauke 2019.

Organizator Noći istraživača i ove godine bilo je Društvo mladih istraživača Bor u saradnji sa Udruženjem građana „Vilaž“.

Pokrovitelji su Grad Bor i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *