Nova oprema za Tehničku školu u Majdanpeku

0

MAJDANPEK –  Uz redovnu nastavu, profesori majdanpečke Tehničke škole svojim đacima već nekoliko godina drže i svojevrsnu lekciju o tome kako se uz dobru volju, nešto para i zajedno može uraditi dosta toga. Naime, već nekoliko godina unazad profesori ove škole odriču se honorara za polaganje ispita vanrednih učenika i novac prikupljen na taj način usmeravaju na nabavku neophodnih učila.

„Do sada smo na ovaj način nabavili na desetine računara, neophodan alat za mašinsku radionicu, pametnu tablu, a omogućili smo i stručnu ekskurziju za učenike elektro odeljenja do Hidroelektrane Đerdap“, ponosno priča direktor Tehničke škole Dragoslav Janković.

Ukupna vrednost do sad nabavljene opreme i učila iznosi dva miliona dinara, a u poslednjoj, četvrtoj akciji, prikupljeno je 500 hiljada dinara za šta je kupljeno devet računara za matičnu školu i odeljenje u Donjem Milanovcu, kao i dve antene za brži interenet.

Prema rečima Dragoslava Jankovića, direktora Tehničke škole, prvobitna ideja  prerasla je u praksu, za koju veruje da se neće prekidati. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *