Nova školska godina u “doteranoj” školi

0

BOLJEVAC – Kompanija JUB Srbija je u okviru humanitarne akcije uredila enterijer OŠ „IX srpska brigada“ u Boljevcu. Matičnu školu i osam izdvojenih odeljenja, pohađa blizu 400 učenika. Otvorena je davne 1841. godine, a u prethodnih desetak godina uložena su značajna sredstva u njeno uređenje. Ovom humanitarnom akcijom kompletirano su radovi u cilju poboljšanja  energetske efikasnosti ove obrazovne ustanove. Promoter akcije bio je srpski reprezentativac i svetski poznati košarkaš, Boljevčanin Boban Marjanović, bivši učenik ove škole.

“Srećan sam svaki put kad dođem u Boljevac. Tu su moji drugari, familija, sve je lepo ovde. Lepo je videti ovu razdraganu decu i to me podseća na vreme kada sam i ja baš ovde učio i provodio detinjstvo.” rekao je Marjanović.

Osim renoviranja unutrašnjih površina, zahvaljujući kompaniji JUB na fasadi škole odslikan je i mural sa motivom košarkaša.

Nadležni u školi pobrinuli su se za postavljanje nove stolarije tokom raspusta, a na predlog kompanije JUB podržali su i izradu murala.

Zvezdi reprezentativne i NBA košarke, opularnom Bobiju su se na ovom događaju pridružili i mnogi školarci. Oni su se takmičili i slikali, a kompanija JUB je obezbedila prigodne nagrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *