Nova toplana i kredit za ugalj pred odbornicima u Boru na narednoj sednici

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 94. sednici 23 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

U najznačajnije odluke spadaju one koje se odnose na otpočinjanje projekta javno privatnog partnerstva za izgradnju, finansiranje i održavanje nove toplane sa upotrebom obnovljivih izvora energije i uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom. Republička komisija odobrila je ovaj projekat. Njime je određena lokacija nove toplane na i definisane obaveze koje bi lokalna samouprava i budući partner na projektu imao. Ukoliko odbornici Skupštine grada prihvate ovaj projekat, izgradnja nove toplane bi mogla da počne već u novembru.

Na sednici Veća usvojen je i predlog izmenama lokalnog akcionog plana zapošljavanja, kojim je predviđeno dodatnog dva i po miliona dinara za javne radove, dopuna odluke za besplatan prevoz, kojom je predviđeno da učenici osnovnih, srednjih škola i osobe koje primaju socijalnu pomoć imaju uz postojeće linije, pravo na besplatan prevoz do Borskog Jezera od sredine juna do septembra.

Između ostalog prihvaćen je i predlog kojim bi bilo odobreno zaduživanje Javno stambenog preduzeće za kredit od 300 miliona dinara za nabavku uglja za predstojeću grejnu sezonu na rok od 11 meseci.

O ovom predlozima, odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *