Nove snežne padavine nisu ugrozile saobraćaj na borskim ulicama

BOR – Nove snežne padavine na ulice su izvele borske komunalce koji su sa prvim pahuljama počeli da posipaju so na gradske saobraćajnice i puteve prema selima. Zbog nanosa i smetova na pojedinim deonicama, u čišćenje snega uključena su i vozila sa raonicima, pa se saobraćaj tokom dana nesmetano odvija.

Do sada je napadalo između 10 i 15 centimetara snega u gradu, nešto više na putevima prema selima. Naše ekipe su na svim putnim pravcima, još sinoć preventivno delovale i posule so i agregat, a zatim su uključena i vozila sa raonicima. Pošto je bilo snežnih padavina, jutros smo ponovo poslali vozila sa solanama i raonicima prema pojedinim selima. U gradu reagovali smo čim je sneg počeo da pada i bacili so, do sada je bačeno oko 35 tona soli na svim putnim pravcima i rezultat je da je jako brzo došlo do otapanja snega na ulicama“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ u Boru.

Trenutna količina snega ne ugrožava rad zimske službe, ali problem može predstavljati najavljena niska temperatura tokom večeri i noći.

Očekuje se izrazito niska temperatura 8-9 stepeni ispod nule pa se može očekivati poledica na kolovozu, tako da ćemo mi već večeras i tokom noći preventivno početi da posipamo so na kolovoze. Vidimo da se sa bacanjem soli situacija stabilizuje, pa ćemo to učiniti ponovo. Za sada je situacija u redu i svi putni pravci su prohodni“ dodao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ u Boru.

U Javno komunalnom preduzeću 3. oktobar kažu da se veće snežne padavine ne očekuju, kao i da je stabilizacija vremena najavljena već od ponedeljka. Za slučaj jačeg minusa tokom drugog dana vikenda aktivnosti zimske službe biće nastavljene, a na zalihama ima dovoljno soli i agregata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *