Novi direktori i skuplje grejanje?

BOR – Članovi Veća opštine Bor na današnjoj sednici usvojili su Predlog nadzornog odbora Toplane o poskupljenju grejanja po kvadratnom metru stambenog prostora za više od 11 odsto, i o pojeftinjenju za poslovni prostora za oko sedam procenata. Obrazlažući odluku na sedici Opštinskog veća je istaknuto da je poskupljenje grejanja neminovno, jer prema sadašnjoj ceni na mesečnom nivou Toplana gubi oko četiri miliona dinara.

Takođe je usvojen i predlog odluke nadzornih odbora javnih preduzeća za obezbeđenje sredstava i davanje garancije za plaćanje energenata koje je borska Toplana utrošila u prethodnoj sezoni i to kreditnim zaduženjem kod Poštanske štedionice. Reč je o kreditu od 200 miliona dinara kojim bi se izmirile obaveze prema dobavljačima uglja i stvorili bolji uslovi za narednu godinu.

Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost i na predlog o utvrđivanju cena usluga Ustanove Sportski centar u Boru, pošto se one nisu menjale od 2010.godine. U obrazloženju odluke je rečeno da su u međuvremenu u ponudi Ustanove uvršteni novi sadržaji, a značajno su poskupili i komunalni troškovi. U celini gledano većina cena je ostala nepomenjena, neke su smanjene,a neke, poput cene za bazen,na osnovu novog predloga, trebalo bi da budu povećane skoro 50 odsto.

Članovi veća Opštine Bor usvojili su i predlog da se roditeljima, koji su od 2012. do 2015.godine, smeštaj u Predškolskoj Ustanovi za decu Bambi plaćali više od 20 odsto ekonomske cene, novac vrati odjednom.

 Pošto mu je istekao mandat, umesto dosadašnjeg v.d. direktora JKP „Toplana Bor“, Darka Milićevića, predložen je Zoran Marković, dosadašnji vršilac dužnosti direktora JKP Vodovod. Novi predlog je da njega zameni bivši direktor Vodovoda“Goran Topalović.

Predloženo je takođe da se dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora Apoteke Bor Tatjani Videnović, Muzeja rudarstva i metalurgije Igoru Jovanoviću i Turističke organizacije Bori Stankoviću, imenovanje produži na još šest meseci.

Članovi veća opštine Bor usvojili su i predlog o davanju saglasnosti na unapred pripremljene planove reorganizacije, zatim izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini, kao i predloge o detaljnoj regulaciji groblja u Boru i Brestovcu i generalne regulacije turističkog područja Stol.Konačnu reč o svim ovim predlozima daće odbornici Skupštine opštine Bor na sledećoj sednici.

[iframe width=“854″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/xdUNXrzTic4″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *