Novi kontigent kontejnera za čistiju sredinu

0

BOR – Javno komunalno preduzeće „3. Oktobar“ u Boru obezbedilo je 111 malih i pet velikih limenih kontejnera. Vrednost ove investicije je četiri i po miliona dinara, a novac je obezbeđen većim delom iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, a delimično iz sredstava Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar. Prvi kontigent kontejnera se već razmešta.

U prethodnih par godina ostali smo bez nekih 70 – 80 plastičnih kontejnera, tako da sada popunjavamo prvo ta prazna mesta, zatim povlačimo dotrajale kontejnere iz grada i na njihovo mesto postavljamo nove  a ti dotrajali ako postoji mogućnost biće sanirani i vraćeni na određena mesta u gradu. Što se tiče ostalog broja vkontejnera, želja nam je i cilj da završimo sa organizovanim izvoženjem smeća iz kompletnog gradskog područja. Sad su nam prioriteti mesna zajednica Brezonik i naselja Suvaja i Malazija“, ističe direktor JKP „Treći oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Postojeći broj kontejnera nije dovoljan, ali značajno će doprineti održavanju čistoće u gradu i naseljima.

Broj nije dovoljan ali je i ovo velika pomoć i odmah će se promena videti. Mi ćemo nastaviti sa nabavkom kontejnera i naredne godine, kako bi smo ih prebacili u svim mesnim zajednicama. Trenutno nam ostaju nepokrivene mesne zajednice Bučje, gde postoji plan, kao i Metovnica i Gornjane“, dodaje direktor JKP „Treći oktobar“ Dalibor Orsovanović.

U Boru ima oko hiljadu kontejnera, a nedostaje još pedesetak, i to nije konačan broj jer su paljenja učestala, posebno zimi. U nekim naseljima, kaže Orsovanović, možda i namerno pale kontejnere, a problem predstavlja i krađa točkića pa su borski komunalci prinuđeni da ih mehanički obezbeđuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *