Nadležni u borskoj lokalnoj samoupravi privode kraju dodelu subvencija u oblasti poljoprivrede u ovoj godini. Sa poljoprivrednim proizvođačima koji žive na teritoriji grada, a učestvovali su na gradskom konkursu za subvencije, danas su potpisani ugovori.

BOR – U Gradskoj upravi u Boru potpisani su ugovori o subvencijama sa 24 poljoprivredna proizvođača za sedam podsticajnih mera. Za razvoj seoskog turizma, kupovinu opreme za mužu, čuvanje i hlađenje mleka, nabavku ograde za višegodišnje zasade, kupovinu priplodnih junica, ovaca i svinja, kao i za obnovu sadnog materijala u voćarstvu i vinogradarstvu, iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 13 miliona 650 hiljada dinara.

U narednoj godini gradski budžet za razvoj poljoprivrede biće veći od aktuelnog za million dinara. Nove mere podsticaja u poljoprivredi biće namenjene za kupovinu prikolica i kontejnera za transport pčela i liftova za podizanje košnica, nabavku uređaja za rasturanje veštačkog đubriva, edukaciju iz oblasti poljoprivrede i za saradnju sa naučno-istraživačkim institutima u konkretnim projektima, kao i za uređenje atarskih puteva koji vode do šuma i njiva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *