Novi pravilnik za finansiranje udruženja građana u opštini Majdanpek

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je novi Pravilnik o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa. Pored programa iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, za budžetska sredstva moći će da konkurišu i svi projekti koji se odnose na društvenu brigu o deci i  mladima, podsticanje obrazovanja, kulture i sporta, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, negovanje kulturne baštine i narodnog stvaralaštva. Novi, dopunjeni Pravilnik detaljnije precizira uslove i obaveze korisnika, kako bi se izbegli određeni propusti, koji su se dešavali tokom ranijih godina.

Jedna od novina je otvaranje namenskih računa kod Uprave za trezor, jer će se ubuduće prenos budžetskih sredstava obavljati isključivo preko ovog računa. Korisnici sredstava će, takođe, biti u obavezi da u svakom momentu Komisiji za praćenje realizacije projekata omoguće kontrolu i uvid u potrebnu dokumentaciju. Na ovaj način biće izbegnuti propusti, kao i nenamensko trošenje dobijenih sredstava, što se u ranijim godinama dešavalo“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Visina ovogodišnjih sredstava, planiranih za finansiranje projekata udruženja građana opštine Majdanpek, prema rečima Mirjane Cakić Mladenović, neće biti manja od 8 miliona dinara, koliko je za ove namene izdvojeno prošle godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *