Novi predsednik Veća saveza samostalnih sindikata u Boru Miloš Jeličić

0

U gradskom Veću Saveza Samostalnih sindikata u Boru održani su vanredni izbori. Izabrano je novo rukovodstvo, a prvi zadatak biće vraćanje mogućnosti pravnog savetovanja, time i zaštite za članove.

BOR – Na vanrednim izborima gradskog Veća Samostalnih Sindikata u Boru, kojima je prisustvovao i sekretar republičkog saveza Zoran Mihajlović, za novog predsednika ovog sindikalnog tela izabran je Miloš Jeličić.

Prvenstveni cilj u narednom periodu biće omogućavanje pravnog savetovanje za sve članove sindikata, kaže Jeličić, kako bi se omogućila odgovarajuća pravna zaštita. Postignut je i dogovor sa sindikatima topionice, metalurga i samostalnog sindikata kompanije Ziđin o tome da se vrate, posle mnogo vremena, u gradsko veće samostalnih sindikata. Takođe u planu je mnogo čvršća saradnja sa republičkim organima sindikata.

Nedavno je postignut dogovor sa lokalnom samoupravom o povećanju zarada u javnom sektoru, što je bilo izuzetno značajno za radnike, ali ima još mnogo mesta za poboljšanje, pre svega što se uslova rada tiče, kaže Jeličić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *