Zaječarska inicijativa raspisala je nove pozive za učešće u programima „Školski izbori“, „Mladi u pokretu“ i „Zimanov fond za mlade“.

Kroz program “Školski izbori” Zaječarska inicijativa pruža tehničku, mentorsku i finansijsku podršku đačkim parlamentima srednjih škola da isplaniraju, pripreme i sprovedu školske izbore na demokratski način kroz prave i direktne izbore.

Cilj programa “Mladi u pokretu” je da se mladim ljudima ponudi dodatna mogućnost za demokratsko i građansko obrazovanje i to kroz aktivnosti koje sami osmisle i realizuju. Do sada je kroz ovaj program podržano preko 80 projekata školskih parlamenata koji su omogućili mladima da se angažuju u svojoj školi i zajednici, kao i da steknu prava znanja u vezi sa temama kao što su demokratija, aktivizam, ljudska prava i drugo.

Nakon skoro dve godine, Zaječarska inicijativa je ponovo otvorila “ZIman-ov fond za mlade”. Za maksimalan iznos od 3,000 dolara, moći će da konkurišu registrovana udruženja građana i da predlože ideje koje mogu da doprinesu odgovornom i aktivnom učešću mladih u demokratskom životu lokalnih zajednica.

Krajnji rok za konkurisanje je 15. decembar.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *