Novih 40 radnih mesta u borskom „Lidlu“

BOR – Kompanija „Lidl“ zaposliće u svojim prodajnim objektima u Srbiji više od 1000 prodavaca. Prema zvaničnom saopštenju konkurs za zapošljavanje otvara se devetog marta, a prijave za posao mogu da se podnose se preko sajta karijera.lidl.rs.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, „Lidl“ će otvoriti konkurs za radna mesta i u Boru, gde planira da zaposli više od 40 prodavaca. Kompanija „Lidl Srbija“ je potvrdila da je kupila jednu lokaciju u Boru, u Ulici Zeleni bulevar. Ovaj savremeni diskontni lanac, operativno poslovanje će započeti tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu priprema za obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad.

Iz „Lidla“ napominju da će, bez obzira na raspisan konkurs i status gradnje, naknadno biti saopšteno koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu.

„Lidl Srbija“ će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u „Lidlu“ imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“. Kompanija „Lidl“, koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac, će i u Srbiji zaposlenima pružati mogućnost profesionalnog razvoja i napretka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *