BOR – Sve škole na teritoriji Borskog okruga, spremno su dočekale početak nove školske godinu koju će obeležiti brojne novine, kada je reč o predmetima, planu i programu, uvođenju elektronskih dnevnika i interneta.

„Učenici sedmog razreda u okviru predmeta Tehnika i tehnologija, dobiće više praktičnog znanja, konkretno, kako rukovati električnim uređajima i kako uštedeti električnu energiju što je veoma korisno za decu u tom uzrastu. Druga novina tiče se predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje gde će  veći akcenat biti na pravilnoj ishrani, štetnosti konzumiranja alkohola i cigareta i značaju svakodnevne fizičke aktivnosti.Ove školske godine novina je i početak realizacije projekta „Obogaćeni jednosmenski rad“, to su na teritoriji Borskog okruga škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu i „Đura Jakšić“ u Krivelju“, rekao je Radiša Petković koordinator rada osnovnih škola u Boru.

Većina škola u Boru uključila se u projekat AMRES – uvođenje školske internet mreže koja će omogućiti brži internet i wi fi, što će posebno olakšati upotrebu elektronskih dnevnika i udžbenika.

Kao i prethodne godine, svi nastavnici i učitelji koji nisu imali pun fond časova, raspoređeni su u škole gde je postojala potreba za nastavnim kadrom, tako da ni u novoj školskoj 2019/2020. godini neće biti tehnološkog viška među prosvetnim radnicima, istakao je Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.