Novine u zakonu o knjigovodstvu-digitalizacija poslovanja

BOR – Do kraja godine trebalo bi da stupi na snagu novi zakon o računovodstvu koji će papirne zameniti elektronskim fakturama. To je još jedan korak ka digitalizaciji poslovanja koji će firmama olakšati rad, ali takva promena neće biti laka, pa zato nailazi i na negodovanje preduzetnika.

Neophodna je edukacija, jer svaka promena izaziva strah, kaže Desanka Pajkić, dugogodišnji privatni preduzetnik, zato su pojedinci nezadovoljni predlogom o promeni zakona. Izrada i slanje faktura biće brže i jednostavnije, a period od godinu i po dana dovoljan je za prilagođavanje„, kaže Desanka Pajkić.

Biti žena preduzetnik nije lako, ali uz puno rada, truda i kontinuirane edukacije, može da se napreduje, a pomoć lokalne samouprave i države je uvek dobrodošla.

Ja redovno koristim programe lokalne samouprave i obučavam ekonomiste sa evidencije NSZ – a, a većina njih ostane da radi kod mene i nakon završene jednogodišnje prakse. Pomoć koju privatni preduzetnici dobiju od države, kao i od gradske uprave je odlična za početak realizacije biznis plana, što monogo znači početnicima, naročito „, kaže Desanka.

Desanka Pajkić, vlasnik knjigovodstvene agencije MDM business  koja već 16 godina uspešno posluje, kaže da je biti žena preduzetnik i danas teško kao što je bilo pre više od decenije kada je sama krenula u privatan biznis, zato su njeni planovi  da i u buduće pomaže mladima koji žele da nauče posao i napreduju u karijeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.