Obeležen Dan civilne zaštite u Boru

BOR – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, u prostorijama Borskog upravnog okruga, Okružni štab za vanredne situacije održao je svečanu sednicu, a tom prilikom prezentovana je analiza dostignutog stepena razvoja i organizovanosti zaštite i spasavanja na nivou Borskog upravnog okruga.

Na terenu su ovih dana angažovani pripadnici Sektora za vanredne situacije i Ministarstva odbrane, u koordinaciji sa Opštinskim štabovima i opštinskim i republičkim javnim preduzećima. Pripadnici odeljenja za vanredne situacije uspešno su intervenisali 11 puta u zaštiti, spasavanju i evakuaciji ugroženih lica, pa im se ovom prilikom zahvaljujem, a ujedno čestitam svim pripadnicima štaba za vanredne situacije Dan civilne zaštite„, rekao je Miroslav Knežević, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Borskog upravnog okruga.

Na sednici je analiziran i izveštaj o stanju na putevima i trenutnoj situaciji usled snežnih padavina na teritoriji Borskog okruga.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije Bor imali su veliki broj intervencija, kako u spasavanju, odnosno evakuaciji 11 lica kojima je bila potrebna medicinska pomoć, tako i u dopremanju radnika Elektrodistribucije do trafo stanica i zaseoka radi popravke kvarova koje su uzrokovale vremenske neprilike, te su meštani ostali bez električne energije. Poslenjih nekoliko godina radi se aktivno na razvoju civilne zaštite koja je bila zapostavljena. Tako je borsko Odeljenje za vanredne situacije formiralo deset specijalizovanih jedinica civilne zaštite, dok su lokalne samouprave formirale civilnu zaštitu za opšte namene, nakon čega sledi obuka i opremanje jedinica. Većina opština izradila je procene rizika, nakon čega sledi izrada plana zaštite i spasavanja za svaku lokalnu samoupravu„, istakao je Miodrag Marković, načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije., dodao je Marković.

Na svečanoj sednici dodeljene su  zahvalnice članovima Okružnog štaba za vanredne situacije za dobru dosadašnju saradnju i zalaganje.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/Baarzf3IX4o“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *