Obeležen Dan škole u Brestovcu

BOR, BRESTOVAC- Osnovna škola „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, kod Bora, završila je obeležavanje 152 godine postojanja svečanom priredbom kojoj su prisustvovali bivši đaci i brojne zvanice.  Na sebi svojstven način više od 60 učenika ove obrazovne ustanove pokazalo je šta za njih znači drugarstvo,što  je ujedno i naziv ove svečane priredbe.

„Potrudili smo da priredbu pripreme osim đaka iz matične škole i učenici iz isturenih odeljenja  u Metovnici i Šarbanovcu, rekla je Milana Predić, profesor srpskog jezika.

Ono što je jako bitno, a meni predstavlja veliko zadovoljstvo je da na priredbi učestvuju deca  iz svih organizacih jedinica. Možemo da se pohvalimo i pokažemo lokalnoj zajednici  da naša škola napreduje na svim poljima“, rekao je Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole u Brestovcu.

Svakim novim rođendanom  u brestovačkoj školi  nastava se još više osavremenjuje i  kvalitetnije se radi.  Kao rezultat takvog opredeljenja su i uspesi đaka na mnogim takmičenjima.

Imamo razloga da se pohvalimo, jer smo u ovoj godini uspešniji nego u prethodnoj i na taj način se približavamo školama koje imaju značajno veći broj đaka od naše, dodao je Vlahović.

U ovoj školskoj godini zaposleni u Osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ imaju i brojne planove u oblasti investicija. Na prvom mestu je svakako i završetak fiskulturne sale.

Zadatak nam je i opremanje kabineta informatičkom opremom, jer je digitalizacija veoma značajna za kvalitetniji rad“, dodao je Aleksandar Vlahović.

U sklopu obeležavanja Dana škole u Brestovcu tokom protekle nedelje organizovano je književno poetsko veče stranih jezika i turnir u rukometu za učenike svih osnovnih škola u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *