Obeležen Dan Tehničke škole u Boru

BOR – U okviru obeleževanja dana borske Tehničke škole, u holu ove obrazovne ustanove organizovan je defile učenika i nastavnika sa ispisanim ili odslikanim maskama pod sloganom “Izaberi masku i saznaj kakva si osoba”. Cilj je bio da se simbolično odslika period života i rada učenika pod maskama u vreme epidemije, kao i da se podstaknu učenici na razmišljanje o karakteristikama ličnosti odgovornih osoba. U holu škole su izloženi odabrani likovni i literarni radovi učenika na temu “Najgore maske nisu na licu”, kao i posteri posvećeni karijernom vođenju i medijaciji i načinima rešavanja konflikata.

Ove godine s obzirom na epidemiološku situaciju program je drugačiji u odnosu na prethodne proslave. Nema priredbi sa zvanicama i gostima. Aktivnosti su koncipirane ka promociji škole odnosno ka predstavljanju rezultata rada učenika i nastavnika i planova za naredni period. Takođe, snimljen je i emitovan prigodan program koji su izveli učenici. Osim dana škole, već tri godine obeležavamo Dan demokratske kulture sa akcentom na odgovornost pre svega ka sopstvenom zdravlju, a onda i zdravlju zajednice“, naglasila je Ana Vukojević, nastavnik matematike u ovoj školi.

Ono što je najbitnije jeste da smo počeli školsku godinu i da smo sa pravilima koja su nam poslali iz ministarstva odradili početak. Učenici su podeljeni u dve grupe, koje se menjaju sedmično. Ono što je specifično za našu školu su vežbe i praktična nastava koja se uglavnom obavljaju svake nedelje i sva deca su nam tu“, istakla je Sanja Apostolov direktor Tehničke škole Bor.

Ove školske godine Tehničku školu u Boru upisalo je više od 240 učenika koji su raspoređeni u osam obrazovnih profila. Najviše učenika je na rudarskoj grupi predmeta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *