Obeleženo 85 godina rekreativnog sporta u Boru

Asocijacija „Sport za sve“ u Boru obeležila je, na stadionu za male sportove, 85 godina od rekreativnog sporta u gradu bakra. Plakete za doprinos organizovanom bavljenu rekreativnim sportom, dodeljene su saradnicima Asocijacije i najzaslužnijima u minulim decenijama za veliki broj uspešno organizovanih rekreativnih sportskih aktivnosti. U ime republičke organizacije, svečanosti je prisustvovao i generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije Jezdimir Marsenić, koji je naglasio koliko je važno da sportske aktivnosti budu dostupne svim građanima, najpre starijoj populaciji i onima koji se ne bave aktivno sportom.

Osim lokalne samouprave, koja finansijski podržava akcije masovnog i rekreativnog sporta, važnu organizacionu podršku Asocijaciji Sport za sve pružaju i nastavnici fizičkog vaspitanja, odnosno Savez za školski sport, bez čijeg rada ova duga tradicija ne bi bila moguća. Asocijacija Sport za sve naslednik je Opštinskog saveza Partizan, nekadašnjeg Društva za telesno vaspitanje koji je nastavio rad Sokolskih društava, koja su funkcionisala do Drugog svetskog rata.

Od plana masovnih sportskih akcija i rekreativnih aktivnosti Asocijacija „Sport za sve“ neće odustati ni u narednom periodu, pa se već sada zna da će i prva naredna akcija u decembru biti upravo takva: pred kraj meseca počinje novogodišnji turnir u malom fudbalu.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/DsUI6uUxkH8″ frameborder=“0″ gesture=“media“ allow=“encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *