Objave na društvenim mrežama o uslovima u Zoološkom vrtu neistinite

Povodom objava na društvenim mrežama o nehumanim uslovima u zoološkom vrtu u Boru, ovo preduzeće su posetili nadležne inspekcije kao i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima. Svi oni su istakli da su takve objave neistinite.

BOR-Nakon objeve na društvenim mrežama o nehumanim uslovima u Zoološkom vrtu u Boru, nadležna inspekcija i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine su posetilili ovo javno preduzeća i utvrdili da nema nepravilnosti u radu. Uslovi u kavezima u kojima borave životinje su u skladu sa zakonskim odredbama, tako da su objave na društvenim mrežama neistinite.

„Zaista se podigla prašina nakon ovakvih objava. To zaposlenima teško pada,ali nam je drago što je iznenada došla vanredna kontrola,jer je po ko zna koji put ustanovljeno da ljudi  zaista dobro rade. Ustanovljeno je takođe da nema nepravilnosti, a to je najbitnije“, rekla je Slađana Savić, PR Zoo vrta u Boru.

Životinje u borskom Zoološkom vrtu žive u dobrim uslovima, uhranjene su imaju odgovarajuću zdravstvenu negu i vodi se računa o njima, dodao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. 

Poslednjih dana podigla se hajka za koju mogu da kažem da je politička ili hajka zlobnih ljudi koji za sebe smatraju da brinu o zaštiti životinja.To je laž, ovde je veterinarska inspekcija obavila pregled i utvrdila da informacije na društvenim mrežama nisu tačne. Molim ljude koji ne žele dobro gradu Boru  da lične interese rešavaju na drugu stranu. Nije Zoološki vrt mesto za lična ili politička prepucavanja“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Takođe je istaknuta i odlična saradnja borskog  javnog preduzaće sa ostalim zoološkim vrtovima u okruženju sa kojima zaposleni razmenjuju iskustva i znanja. Upravo zahvaljujući takvom radu borski zoološki vrt će uskoro biti bogatiji  za nekoliko novih vrsta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.