Obuka za digitalno kompetentne nastavnike u Majdanpeku

MAJDANPEK – Osnovna  škola „Velimir Markićević“, iz Majdanpeka, jedna je od škola u Srbiji, u kojoj se realizuje projekat Ministarstva prosvete i Zavoda za unapređenje nastave – 2000 digitalnih učionica.

U okviru tog projekta u Majdanpeku je organizovana dvodnevna obuka pod nazivom „Digitalna učionica – digitalno kompetentan nastavnik, uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala“, u kojoj su učestvovali učitelji i nastavnici iz tri osnovne škole sa područja majdanpečke opštine.

Nastavnici su veoma motivisani i smatram da će nakon obuke biti u potpunosti osposobljeni za rad u digitalnim učionicama. S druge strane, uvođenje savremenih tehnologija u nastavu, dodatno će biti motivisani i učenici, jer će biti stvoreno jedno kreativno i podsticajno okruženje“, kaže Slaviša Jeremić, profesor istorije i voditelj obuke.

Obuka se zvanično završava 1. septembra, kada će u škole, čiji su nastavnici prošli obuku, stići oprema za digitalne učionice, koja će pored unapređenja nastave biti unapređen i proces vrednovanja, odnosno ocenjivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *