Obuka za dugoročno nezaposlene žene o izradi biznis plana

BOR – U cilju pomoći dugoročno nezaposlenim ženama da se zaposle, Asocijacija za razvoj Bora, uz finansijsku pomoć kompanije Rakita, realizuje projekat „Put do samostalnog biznisa započinje planiranjem“.

„Cilj projekta „Put do samostalnog biznisa započinje planiranjem“ je smanjenje nezaposlenosti ženske populacije u Boru, koja je dugoročno nezaposlena, odnosno na evidenciji nezaposlenih je duže od godinu dana. Mi smo se pozvali na Lokalni akcioni plan zapošljavanja u kome je po statistici, primećeno da među dugoročno nezaposlenim licima najviše ima žena, više od 60 odsto“, istakla je predsednik Asocijacije za razvoj Bora Marija Pešić.

Plan je da 30 nezaposlenih žena završi obuku o izradi biznis plana, kako bi mogle da konkurišu za subvencije koje dodeljuje Nacionalna Služba za zapošljavanje, ali i da apliciraju za sredstva drugih fondova, organizacija i kompanija.

„Ovo je idealna prilika za nezaposlene da se prijave za obuku izrade biznis plana. To je jedna osnova bez koje dalje ne može da se radi, prilika za nezapsolene da razviju tu ideju, vide da li za nju postoji tržište, da eventualno naprave korekcije u skladu sa situacijom na tržištu i ako su zainteresovane da započnu svoj biznis i prijave se za subvenciju za samozapošljavanje NSZ, Asocijacija za razvoj će pružiti jednogodišnju mentorsku podršku u vođenju administrativnog i finansijskog poslovanja“, kaže Marija Pešić, predsednik Asocijacije za razvoj Bora

Rok za prijavu za trodnevnu obuku je 25. februar. Nakon selekcije prijavljenih kandidatkinja, svim učesnicama koje završe obuku sredinom marta, biće uručeni sertifikati koji će im omogućiti da konkurišu za subvencije. Bliže informacije u vezi sa postupkom prijave, mogu se dobiti u Asocijaciji za razvoj Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *