SOKO BANJA – Turistički radnici u Soko Banji ove godine očekuju rekordne rezultate. Nakon dobre posećenosti u prethodna dva meseca i u julu i avgustu je više od 95 odsto kapaciteta u hotelskom i privatnom smeštaju već rezervisano, tako da se ove sezone očekuje 130 hiljada dolazaka i oko 700 hiljada noćenja.

Broj noćenja je za 22 odsto veći u odnosu na lanjski, a ono što je posebno interesantno Soko Banja ima najduži prosek boravka. Gost se zadržava oko pet dana“ , rekao je Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Soko Banje.

Veći broj noćenja se beleži i zahvaljujući akciji podele  subvencionisanih vaučera Ministarstva turizma.

„Za Soko Banju je, takođe, rezervisan rekordan broj subvencionisanih vaučera, 40 hiljada, što je trećina ukupnog broja za ostala turistička mesta u Srbiji“, dodao je Milenković.

Ovakve rekordne rezultate u turizmu Soko Banja beleži zahvaljujući prirodnim lepotama, ali i sadržajima koji su sve bogatiji. Osim akva parka, uređenih plaža na reci Moravici privodi se kraju izgradnja i drugih objekata.

Najveći broj turista je i dalje iz Srbije, ali beleži se rast inostranih, posebno onih iz udaljenijih zemalja, Japana, Afrike, Australije i Kine. I ono što je najvažnije, osim kao lečilište, Soko Banja sve više postaje omiljena turistička destinacija u koju gosti dolaze zbog odmora i provoda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *