Od 1. juna kreću aktivnosti u srednjim školama

SRBIJA – Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da prema preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije od 1. juna Ministarstvo ima nadležnost u pravljenju rasporeda. Od 1. juna kreću aktivnosti u srednjim školama od popravljanja i zaključivanja ocena do velike mature, koja će trajati tri dana, od 4. do 6. juna.

U školu 1. 2. i 3. juna dolaze samo maturanti, i to su dani za zaključivanje ocena“, kaže ministar i objašnjava da „to važi samo za maturante koji nisu zadovoljni zaključenim ocenama i žele da ih poprave, a detalje će dogovoriti sa svojim profesorima“, naveo je.

Tokom epidemije bilo je formativno ocenjivanje, a sve što su do sada radili prelazi u brojčanu ocenu. Naredna tri dana – 4, 5. i 6. jun – su rezervisani za polaganje velike mature. „Maturanti koji su završili sve svoje obaveze imaju bitan datum 24. jun, kada je prijavljivanje za željeni fakultet“, naveo je. Mlađi srednjoškolci koji pohađaju prvi, drugi i treći razred ocene mogu da popravljaju kada maturanti, grubo rečeno, „napuste“ školu, naveo je. „Imaće dve nedelje ukoliko žele da poprave ocene, i to od 8. juna“, istakao je Šarčević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *