Od 18. maja još dva konkursa za poljoprivredne proizvođače u Boru

BOR – Grad Bor je iz lokalnog budžeta za sufinansiranje i razvoj poljoprivredne proizvodnje izdvojio ove godine 45 miliona dinara, dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

Tri konkursa na kojima poljoprivredni proizvođači i gazdinstva mogu da učestvuju pokrenuta su početkom nedelje, a još dva nova biće otvorena od 18. maja.

Prvi je za nabavku mehanizacije za prikupljanje useva, odnosno kosilice i skupljače sena i za ovi namenu predviđeno je ukupno tri miliona dinara, dok je dva miliona dinara predviđeno za zaštitu bilja, odnosno nabavku prskalica i atomizera. Maksimalan iznos po korisniku je 120 hiljada dinara, a Grad Bor subvencioniše 60 odsto

Za prva tri konkursa koja su raspisana, već je pokazano veliko interesovanje, kažu u lokalnoj samoupravi, jer se već prijavilo više od 50 poljoprivrednih proizvođača.

Većina konkursa raspisana je u dogovoru sa poljoprivrednim proizvođačima u skladu sa njihovim potrebama, jer se u prethodnom periodu neretko dešavalo da sredstva opredeljena za ovu namenu ne budu iskorišćena.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *