Od početka godine deset ujeda pasa u Majdanpeku

0

Za nepuna dva meseca zbog ujeda pasa lutalica pomoć lekara zatražilo je čak deset Majdanpečana. Prema rečima Igora Jankovića, predsednika Udruženja za zaštitu životinja „Belka“ iz Majdanpeka, problem zahteva sistemsko rešavanje, jer se sporadičnim aktivnostima problem ne rešava, a umesto uzroka otklanjaju se posledice.

 MAJDANPEK – Za dva meseca zbog ujeda pasa lutalica pomoć lekara zatražilo je čak deset Majdanpečana.

U Higijensko-epidemiološkoj službi majdanpečkog Doma zdravlja kažu da nakon anketiranja pacijenti, dobijaju anti-tetanus vakcinu, kako bi se predupredila eventualne zdravstvene posledice.

Od deset lica koja su se javila sa ujedom pasa, čak šest ih je iz Rudnika bakra Majdanpek, u čijem krugu postoje psi koji napadaju i ujedaju“, kaže Dragana Stanković iz Higijensko-epidemiloške službe Doma zdravlja.

Inače, problem pasa lutalica u Majdanpeku je prisutan već dugi niz godina i predstavlja jedan od vodećih komunalnih problema, od kojih štetu imaju i građani, ali i Opština koja je u obavezi da finansijski obešteti lice koje je ujeo pas lutalica.

Prema rečima Igora Jankovića, predsednika Udruženja za zaštitu životinja „Belka“ iz Majdanpeka, problem zahteva sistemsko rešavanje, jer se sporadičnim aktivnostima problem ne rešava, a umesto uzroka otklanjaju se posledice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *