Od početka godine preko 700 zahteva za jednokratnu novčanu pomoć u Majdanpeku

Centru za socijalni rad opštine Majdanpek, u prvoj polovini godine, podneto je preko 700 zahteva za jednokratnu novčanu pomoć. Za ove namene isplaćeno je preko 4,6 miliona dinara, a pored toga, četiri miliona su utrošena za Službu pomoći u kući i plaćanje đačkih ekskurzija socijalno ugroženoj i deci sa smetnjama u razvoju.

MAJDANPEK – Posredstvom Centra za socijalni rad opštine Majdanpek, u prvoj polovini godine, na ime jednokratne novčane pomoći, isplaćeno je 4,6 miliona dinara. Zahtevi za ovom vrstom pomoći, kojih je bilo preko 700, uglavnom su se odnosili na odlazak lekaru van opštine Majdanpek, nabavku lekova, plaćanje komunalija i podmirivanje drugih, egzistencijalnih potreba.

Osim jednokratnih novčanih pomoći, Centar za socijalni rad Majdanpek je od ovogodišnjih sredstava, prenetih za ove namene iz budžeta Opštine, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, utrošio i 2,6 miliona dinara za aktivnosti Službe pomoći i kući i milion 200 hiljada dinara za plaćanje đačkih ekskurzija deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa smetnjama u razvoju. Ukupno 170 dece je na ovaj način bilo u prilici da ode na đačku ekskurziju“, kaže Vesna Tričković, direktor Centra za socijalni rad opštine Majdanpek.

Inače, na evidenciji ove ustanove se prema poslednjim podacima nalazi 680 socijalno ugroženih porodica, koje iz Republike primaju mesečnu novčanu naknadu za materijalno obezbeđenje porodice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *