Od septembra nemački kao drugi strani jezik

BOR-U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Boru od nove školske godine za buduće učenike petog razreda uvodi se nemački kao drugi strani jezik. Pripreme za ovu novinu počele su pre više godina i sada su stvoreni uslovi da se realizuje.

Razlog za to je odlazak koleginice koja kod nas predaje strani jezik  u penziju, a Ministrastvo školama dozvoljava promenu stranog jezika samo u slučaju kada  ne stvaraju tehnološke viškove. Drago nam je što smo izašli u susret roditeljima, jer 90 odsto anketiranih, od tri ponuđena strana jezika, izjasnilo se za uvođenje nemačkog jezika“, rekao je direktor škole Radiša Petković.

Interesovanje za ovu novinu je veliko i u drugim školama u Boru, pa se očekuje da će od nove školske godine u Osnovnoj školi „Branko Radičević“  biti formirana četiri odeljenja, umesto dosadašnja tri.

Pozivam sve roditelje  iz drugih škola, koji su zainteresovani da njihovo dete uči nemački, da se jave po završetku školske godine. Imamo informaciju da je i u drugim školama veliko interesovanje“, dodao je Petković.

U drugim obrazovnim ustanovama u Boru uz ,obavezni engleski,  deca uče ruski ili  francuski,kao drugi strani jezik tako da je osnovna škola Branko Radičević jedina koja uvodi ovu novinu.

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Boru četvrti razred završava nešto više od od 80 učenika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *