Od Vlade republike Srbije će se tražiti ustupanje nekih lokacija Gradu Boru

BOR-Članovi Gradskog veća u Boru, na današnjoj sednici, usvojili su, između ostalih, predloge odluke o upućivanju zahteva Vladi Republike Srbije za prenos javne svojine Gradu Boru. U cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život građana na tim lokacijama Grad Bor planira izgradnju objekata, kompleksa sportskih terena, uređenje lokalnih puteva.

Rešavanjem imovinskih odnosa sa Srbijom na deonicama crnovrške pruge uredićemo putne pravce, a uputićemo zahtev za prenos stanove koji su pripadali Republici Srbiji, jer nije bilo naslednika. Planiramo i izgradnju novog sportskog kompleksa od dva hektara. Postoje dve verzije, a jedna zahteva parcelu od 20 ari iza srednjih škola, kako bi se tu gradila balon hala„,rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Za Grad Bor je jako bitno i ustupanje određenih lokacija na kojima će se 2023.godine graditi 17 dečijih igrališta, a narednih dana  republičkoj Vladi biće upućen zahtev za prenos dela zemljišta za izgradnju nove bolnice preko puta Doma zdravlja.

U kontaktu sam sa nadležinim ministarstvom. Neophodno je da se uz postojeće, Gradu Boru ustupe još četiri lokacije kako bi sed do polovine naredne godine završi eksproprijacija i počne izrada projekta“, dodao je Aleksandar Milikić.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog odluke o izradi programa zaštite životne sredine od 2022. do 2031 godine, čiji je cilj dobijanje strateškog dokumenta u oblasti zaštite, unapređenja i upravljanja zaštitom životne sredine. Prihvatili  su takođe i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora, Javno komunalnih preduzeća „3.oktobar“ i Toplane, i Vodosistema Bogovina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.