Odbojkašica Bora u pionirskoj reprezentaciji Srbije

0

BOR- Pionirska reprezentativka Srbije u odbojci Staša Stamenković iz Odbojkaškog kluba Bor pozvana je u pripremni kamp reprezentacije Srbije, u Obrenovcu, u prvoj nedelji februara. Staša je prva odbojkašica borskog kluba na širem spisku selektora, nastupa na poziciji primača u mladoj selekciji koju čine uglavnom odbojkašice rođene 2004. i 2005. godine i takmiči se u kadetskoj ligi regiona, gde se upoređuje sa nešto starijim rivalima.

“Novembra smo otišli na trening kod selektora i oni su videli više od 500 devojčica i izabrali samo 34 koje će da pozovu”, rekla je Staša Stamenković, ističući da je zbog toga veoma srećna i da se nada da će se dobro pokazati na pripremama.

Baš kao što Staša Stamenković poziv u reprezentativnu selekciju vidi kao veliko priznanje i obavezu, isto osećanje dele i svi u Odbojkaškom klubu Bor, u kojem dodaju da je to i najvažnija potvrda za kvalitetni rad minulih godina i mogućnosti da najkvalitetniji igrači odbojke stasaju u gradu bakra.

“Ovo je prvi put da odbojkašica iz Bora bude pozvana u reprezentaciju. To je i veliki podstrek za klub i uopšte za sport u Boru, da se trud isplati nebitno što smo mala sredina i da možemo da iznedrimo igrača koji će dostojno reprezentovati i Srbiju”, rekao je Aleksandar Jakšić, predsednik Odbojkaškog kluba Bor. Sa konstatacijom da je teško zadržati kvalitetnog igrača u malom klubu, Jakšić se složio i dodao: “Problem je što kvalitetne igračice jako rano napuštaju male sredine i obično čak i posle osnovne škole odlaze u veće gradove. Ali, mi već drugu godinu imamo jako dobar plan rada sa mlađim selekcijama, tako da se nadam da će to doneti rezultate i da ćemo iznedriti još neku reprezentativku, a potrudićemo se da i Stašu zadržimo što je duže moguće.”

Da borska odbojka ne mora da brine za kvalitet u narednim godinama, najbolje svedoče rezultati, ne samo seniorske ekipe u drugoligaškoj konkurenciji, već i podmlatka koji u regionalnom takmičenju igra veoma kvalitetno. Osim pionirki Bora, tu je i odlična selekcija borskog kluba Viner, koja takođe nagoveštava visoke domete u ovom sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *