Odbornici Skupštine grada Bora o Centroistoku, Toplani i Apoteci

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 20. sednici 14 predloga odluka od 16 koliko je bilo na dnevnom redu. Sa rasprave su povučene odluke o davanju predloga Vladi Republike Srbije za prenos svojine nad zemljištem na kojem su izgrađeni magacini Centroistoka sa države na Grad Bor i predlog Programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Bora za 2021. godinu.

Jedna od najvažnijih odluka koja je usvojena na 20. sednici Skupštine grada Bora odnosila se na otkup 16.807 akcija preduzeća Centroistok, odnosno osam odsto ukupnih akcija, čija je vrednost približno 13 miliona dinara, čime bi Grad Bor postao vlasnik 79,99 odsto akcija i imao mogućnost punog donošenja odluka, kako o uređenju objekata koji pripadaju Centroistoku, tako i o izgradnji nove toplane, koja bi trebalo da bude smeštena na prostoru magacina Centroistoka.

Usvojeni su i likvidacioni bilansi Apoteke Bor, prema kojima ona ima još 90 miliona dinara duga i 40 miliona dinara potraživanja, rešenje kojim se Toplani odobrava uzimanje kredita od šest miliona evra od nemačke KFV banke namenjenom zameni 11 kilometara vrelovoda i automatizaciji podstanica, i izmene programa poslovanja Bogovine i Javno-stambenog preduzeća.

Jedina odluka koja je usvojena jednoglasno bila je o posthumnoj dodeli zvanja „počasni građanin“ najboljoj borskoj sportistkinji Bobani Momčilović Veličković, koje će kako je najavljeno, biti uručeno porodici na svečanoj sednici 3. oktobra.

Odbornici opozicije podneli su dva predloga za dopunu dnevnog reda, o problemima meštana Krivelja nastalih usled višedecenijske eksploatacije mineralnih sirovina i o raspravi o ostvarivanju javnog interesa u cilju unapređenja uslova života na teritoriji grada Bora, ali oni nisu prihvaćeni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *