Odbornici Skupštine opštine Majdanpek izglasali budžet za 2019. godinu

MAJDANPEK – Četvrta, ujedno i poslednja sednica Skupštine opštine Majdanpek u ovoj godini počela je jednosatnom raspravom o predloženom i dopunskom dnevnom redu. Jedan od predloga opozicije bio je da se grejni dan u Majdanpeku produži do 23 sata, te da se sa dnevnog reda povuku rebalans za tekuću i predlog budžeta za narednu godinu, što je skupštinska većina odbila.

Nakon obrazloženja predlagača i rasprave za skupštinskom govornicom, odbornici Skupštine opštine Majdanpek izglasali su budžet za 2019. godinu, koji će iznositi milijardu 114 miliona, dok su rashodi planirani u iznosu od milijardu 163 miliona dinara. Deficit od 49 miliona dinara biće nadomešten neutrošenim sredstvima iz ranijih godina. Najveću stavku na prihodnoj strani čini naknada za korišćenje mineralnih sirovina od 390 miliona dinara, što predstavlja trećinu ukupnog budžeta.

Zbog brojnih primedbi na ovaj dokument, čije su povlačenje sa dnevnog reda i predlagali, odbornici Srpskog pokreta „Dveri“ napustili su skupštinsko zasedanje.

Pored Odluke o budžetu na sednici je data saglasnost i na izmene Statuta opštine, Odluku o lokalnim komunalnim taksama, programe poslovanja javnih preduzeća, službi i ustanova, čiji je osnivač lokalna samouprava i na brojne druge odluke iz nadležnosti lokalne samouprave.

Zbog  prestanka odborničkog mandata Marije Danjec, sa liste vladajuće koalicije, potvrđen je mandat Dejanu Petroviću iz Majdanpeka, a saglasnost je data i za imenovanje Dragana Fudulovića, specijaliste oftalmologije na mesto direktora Doma zdravlja „doktor Veroljub Cakić“.

Sa poslednje sednice Skupštine opštine Majdanpek u ovoj godini, predsednik Opštine Dragan Popović, uputio je čestitku za predstojeće novogodišnje i božićne praznike svim žiteljima opštine Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *