Odbornici SO Majdanpek o poslovanju javnih preduzeća

0

MAJDANPEK – Najveći deo današnje, desete sednice Skupštine opštine Majdanpek odnosio se na razmatranje izmenjenih i dopunjenih programa poslovanja javno komunalnih preduzeća za 2019. godinu.

Pored ovih dokumenata, usvojena je i  Odluka o proširenim pravima u oblasti socijalne zaštite, iz koje se obaveze troškova boravka dece iz socijalno ugroženih porodica i sa smetnjama u razvoju u predškolskim ustanovama, prenose na Republiku.

Odbornici su se, takođe, pozitivno izjasnili i o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja razrešen je dosadašnji i imenovan novi upravni odbor Centra za kulturu Majdanpek, sa predsednikom Milošem Brankovanom. Dužnosti je razrešen i Dragoslav Munćan, dosadašnji predsednik Nadzornog odbora JP za stambene usluge i na njegovo mesto postavljena Ivana Milošević.

Zbog podnošenja ostavke Maše Mitrovića, za novog vršioca dužnosti direktora Javnog  preduzeća za stambene usluge imenovan je Gradimir Đurić, a takođe, do izbora direktora po konkursu, najduže do 12 meseci, za vršioca dužnosti direktora Muzeja u Majdanpeku imenovan je Jugoslav Maksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *