Odbornici SO Negotin za manje od dva sata doneli tridesetak odluka i rešenja

NEGOTIN – Posle nekoliko održanih sednica Opštinskog veća na kojima su manje-više diskutovane mnoge teme iz delokruga rada lokalne izvršne vlasti, u Negotinu su danas zasedali odbornici Skupštine opštine. Uz već zakazanih 20 tačaka, sa dopunama dnevnog reda, izjašnjavali su se o 31. odluci i rešenjima, ali ni tako obiman dnevni red nije uticao na efikasnost rada Skupštine koja je efektivno radila oko dva sata.

Prvih nekoliko odluka odnosilo se na prošlogodišnje izveštaje o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Negotin: Javnog preduzeća za građevinsko zemljište, Zavoda za urbanističko planiranje i projektovanje, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Turističke organizacije opštine Negotin i Centra za socijalni rad za 2015. godinu. Odbornici negotinske Skupštine dali su saglasnost i na prvu izmenu i dopunu programa poslovanja sa finansijskim planom JKP „Badnjevo“ za 2016. godinu.   

Skupština je usvojila i Odluku o izmeni Odluke o stopi poreza na imovinu, Odluku o lokalnim administrativnim taksama i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama u opštini Negotin. Odbornici su izglasali i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o utvrđivanju autobuskih stajališta, kao i Odluku o besplatnom prevozu određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin. Od danas, pravo na besplatan prevoz, shodno usvojenoj odluci, ostvaruju deca i njihovi pratioci radi pohađanja pripremnog predškolskog programa na udaljenosti većoj od dva kilometra od sedišta škole, svi učenici osnovnih i srednjih škola, na udaljenosti većoj od četiri kilometra od sedišta škole, deca i učenici sa smetnjama u razvoju, njihovi pratioci i zaposleni u školama. Skupština je usvojila i Odluku o javnom okupljanju na teritoriji opštine Negotin kojom se utvrđuje prostor na kome nije dozvoljeno javno okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva, drugih sloboda i prava u demokratskom društvu. Stupanjem na snagu ove odluke,  javno okupljanje neće biti dozvoljeno na mestu na kojem preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije. Glasovima većine odbornika usvojena je i Odluka o utvrđivanju zakupnina i naknade za korišćenje poslovnog prostora u svojini opštine Negotin, kojom se utvrđuje način i postupak utvrđivanja zakupnine i naknade za poslovni prostor u opštinskoj svojini.

Odbornici SO Negotin, na 24. redovnoj sednici, doneli su još dvadesetak odluka i rešenja iz delokruga rada lokalnog parlamenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *