Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Boru privremeno zatvoreno

BOR-Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Boru je privremeno zatvoreno, jer su medicinske sestre angažovane u  kovid odeljenjima. Hitne operacije se obavljaju na hirurškom odeljenju, a rade se takođe, sitne intervencije, nakon kojih pacijentkinje odlaze kući.

Radimo u dnevnoj bolnici samo sitne zahvate, a ukoliko su neodložne operacije pacijentkinje leže na odeljenju hirurgije. Dakle, mi  radimo, ali odeljenje ginekologije je zatvoreno. Radi porodilište i ogranak ginekologije koji je pri hirurgiji”, kaže dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Boru.

Od početka epidemije nije bilo većih problema na ginekološkom odeljenju i porodilištu zahvaljujući preventivnim merama.

“Svaka trudnica je dužna da se testira u Domu zdravlja, a ukoliko je počeo porođaj mi radimo brze testove. Tokom boravka u porodilištu posete nisu dozvoljene”, dodao je dr Golubović. 

Porođaji su se obavljali nesmetano i niko nije bio ugrožen, ni trudnice, ni bebe, ali ni zaposleni.

Bilo je trudnica inficiranih korona virusom, bio je i jedan porođaj, ali bili smo spremni, tako da su sve bezbedno prošle”, dodao je dr Goran Golubović.

Nekoliko pozitivnih trudnica poslato je na Infektivnu kliniku u Nišu, jer su u ovoj zdravstvenoj ustanovi lekari specijalizovani za njihovo lečenje. Do odlaska one su, uz adekvatnu terapiju, zbrinute u posebnoj sali Opšte bolnice u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *