Odlična turistička sezona u Boljevcu

BOLJEVAC – Protekla turistička sezona u Opštini Boljevac bila je veoma uspešna, što se najbolje vidi po broju zabeleženih poseta i noćenja kojih je bilo blizu 40 hiljada.

Pre dve godine zabeleženo je oko 25, a prethodne 30 hiljada noćenja, pa smo veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima u 2021. Najviše je bilo domaćih turista, što je kao i prethodne godine uslovila pandemija korona virusa. Ugostiteljski i objekti domaće radinosti na teritoriji Opštine Boljevac raspolažu sa blizu 500 postelja, a popunjenost kapaciteta ove sezone je bila od 80 do 100 odsto“, kaže Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije Opštine Boljevac.

Zainteresovanost lokalnog stanovništva za bavljenje turizmom raste, pa osim novih zahteva za kategorizaciju, već postojeći smeštajni kapaciteti se proširuju.

Za sada imamo 18 kategorisanih objekata, još nekoliko je u postupku kategorizacije, a mnogi su zbog povećane potražnje odlučili da prošire već postojeće smeštajne kapacitete i obogate ponudu. Dobru posećenost beleži i prirodno dobro Bogovinska pećina, a jedan od planova za narednu sezonu je poboljšanje prilaza pećini kao i izrada ograde u samoj pećini koja će uz već uređene betonske staze i rasvetu dodatno olakšati obilazak pećinskih dvorana“, napominje Milojević.

U planu je i otvaranje Info centra na Rtnju koji je i ove sezone bio pravi magnet za turiste čemu najviše doprinosi Hotel Ramonda sa novootvorenim objektom Gretinom vilom, Park šumom i Rozarijumom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.