Odluke o javnim raspravama i zborovima građana u Boru

BOR – Na osnovu predloga odluka koje su usvojene na poslednjoj sednici Gradskog veća u Boru, u narednom periodu će se javne rasprave voditi o većem broju odluka nego do sada. Odlukom o javnim raspravama predviđeno je obavezno uključivanje građana u donošenje javnih propisa, u postupcima pripreme budžeta Grada, Statuta, planova razvoja, određivanja stopa izvornih prihoda i tokom pripremanja urbanističkih i prostornih planova, što do sada najčešće nije bio slučaj.

Posebnim odlukama predviđeni su i načini sazivanja zborova građana na određenoj teritoriji i obrazovanje tri saveta od kojih dva već rade u Boru, Savet za međunacionalne odnose i Savet za mlade, a novina je formiranje Korisničkog saveta javnih službi čiji bi zadatak trebalo da bude davanje mišljenja o planovima i programima rada, cenama i politici cena u javnim službama.

Uz ostale predloge usvojene na sednici Gradskog veća, pred odbornicima će na narednoj sednici Skupštine grada biti i ove odluke o kojima će oni dati završnu reč.

 

 

Odluke o javnim raspravama i zborovima građana u Boru, 9.mart 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *