Odobreni istražni radovi u rudniku Čukaru Peki

BEOGRAD, BOR – Kompaniji „Ziđin majning“ uručeno je odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata „Čukaru Peki“, koje će omogućiti dalјi razvoj ovog rudnika, koji je počeo da radi prošle godine. Na sastanku sa predstavnicima kompanija „Ziđin majning“ i „Ziđin koper“ o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju ove kompanije potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović je rekla da je Ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uklјučujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Takođe je razgovarano i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija „Ziđin majning“, za koji je Ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilјu efikasnije realizacije ovog projekta, a posebno je naglašeno da je razvoj elektroenergetske infrastrukture, važan za stabilno snabdevanje rudnika „Čukaru Peki“ električnom energijom, kao i eksproprijacija, bezbednost rudara i zaštita životne sredine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade Narodne republike Kine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.