Održan kviz „Poznavanje geografije Amerike“

BOR- Osnovna škola „Branko Radičević“ u Boru, u saradnji sa Američkom ambasadom u Beogradu, organizovala je u ovoj obrazovnoj ustanovi prvi krug kviza  „Poznavanje geografije Amerike“ .U kvizu je učestvovalo 14 učenika sedmih razreda od kojih se pet najboljih plasiralo u drugi krug.

Puno sam u školi učio o Americi i volim njene gradove i parkove“, rekao je jedan od učenika Osnovne škole „Brano Radičević“.

„Saradnja sa američkom Ambasadom školi mnogo znači. Drago nam je da sarađujemo sa svim ljudima, koji imaju dobru volju da omoguće našim učenicima  da pokažu znanje i napreduju, istakao je Radiša Petković, direktor OŠ „Branko Radičević“ u Boru.

Ovo je sedma sezona kviza „Poznavanje geografije Amerike“ u Srbiji. Osim borske u kvizu učestvuje još osam osnovnih škola u Republici. Takmičenje se sastoji iz tri kruga.

Svake godine je uključeno po devet škola. Učenike upoznajemo sa diplomatama američke Ambasade i kulturom ovog naroda, naglasila je Dušica Milivojević iz Kancelarija za kulturu i medije.

Pre početka Džejms Hagengruber, ataše za štampu u američkoj Ambasadi, učesnicima kviza predstavio je američku državu Montana i njen najstariji grad Bjut. Za najbolje učesnika kviza „Poznavanje geografije Amerike“ obezbeđene su vredne nagrade, IT oprema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.