Održana edukacija novinara o pisanju projekata

Udruženje elektronskih medija Srbije ComNet organizovalo je obuke za medijske stručnjake borskog i zaječarskog okruga. Reč je o edukacijama za pisanje projekata medija i za učešće u komisijama za ocenu projekata i raspodelu budžetskih sredstava.

BOR-U organizaciji Udruženja elektronskih medija Srbije „ComNet“ u hotelu Jezero kod Bora održana je obuke za pisanje projekata medija i  i učešće u komisijama za ocenu projekata i raspodelu budžetskih sredstava, za medijske stručnjake borskog i zaječarskom okruga. Ovim edukacijama se želi ukazati na značaj i važnost lokalnih i regionalnih medija, koje gledaocima nude osnovne informacije bitne za svakodnevni život.

„Zbog toga je edukacija u pisanju projekata, od izuzetnog značaja, jer projektno sufinansiranje je osnov za rad, funkcionisanje i opstanak medija“, naglasila je Emilija Marić, predsednik Upravnog odbora Udruženja.  Udruženje elektronskih medija „ComNet“  je počelo da radi pre više godina i tada je imalo 14 članica.  U međuvremenu  broj medija je višestruko povećan.

Prisutne predstavnike udruženja“ ComNet“ i novinare borskog i zaječarskog okruga pozdravio je načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković, koji je govorio o značaju konkurisanja za projekte prema lokalnim samoupravama i ministarstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *