Održana radionica o psihološkoj pripremi za roditeljstvo

BOR-U Boru je održana je radionica na temu „Snižavanje psihološke cene roditeljstva“, čiji je cilj motivacija budućih roditelja i bračnih partnera da osnuju zdravu porodicu i imaju što veći broj dece.

 Tokom ovog projekta obrađene su još i teme kao što su usklađivanje rada i roditeljstva, uloga oca , pomoć ženi u sklopu domaćinstva, isticanje bračne i roditeljske uloge. Dakle, govorilo se o svemu što može uticali na smanjenje pada nataliteta i formiranje porodica.

 „Prošli smo kroz doba patrijarhata, uporedili sa modernim stilovima vaspitanja, govorili o uticaju društvenih mreža na funkcionisanje porodice, kakve majke bi trebalo da budu i diskutovali o tome šta je najbolje za buduće roditelje“, istakla je Ivana Maksimović iz Biznis akademije u Nišu.

U radu tribine učestvovali su budući, ali i roditelji sa višegodišnjim iskustvom.

Izuzetno korisna predavanja. Meni je lično kao roditelju sa iskustvom bilo bitno da čujem neke novine u vaspitanju dece i da sebe uporedim. Takođe, želim da ono što sam naučila prenesem deci, ali i budućim unucima“, naglasila je Vesna Drobnjaković, polaznik radionice.

I ova radionica je organizovana u prostrorijama Doma omladine.

„Ovo je četvrti ciklus radionica i drago nam je što su one održane u našim prostorijama. Kroz ove radionce prošlo je pedesetak polaznika“, rekla je Danica Nedeljković ispred Doma omladine Bor.

Mladi Borani smatraju da su teme radionice izuzetno značajne, jer se odnose na zdrave stilove života i posebno što su njihov rad uključeni sredenjoškolci koji su imali šta da nauče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *