Okrugli sto: Trogodišnji lokalni akcioni plan zapošljavanja

0

U Gradskoj upravi Bor, danas je održan okrugli sto na temu trogodišnji lokalni akcioni plan zapošljavanja. Javna rasprava o ovom strateškom dokumentu trajaće do 7. februara, a zainteresovani građani u tom roku mogu da podnesu predloge i sugestije.

BOR – U okviru javne rasprave o trogodišnjem lokalnom akcionom planu zapošljavanja za period od 2024. do 2026. godine, u Gradskoj upravi Bor održan je okrugli sto. Detaljno je obrazložen nacrt ovog planskog dokumenta koji će se naći i na narednoj sednici Skupštine Grada.

Za četiri aktivne mere zapošljavanja u 2024. godini, iz lokalnog budžeta izdvojeno je 59 miliona dinara – za javne radove 30 miliona, za stručnu praksu 12 miliona dinara, za meru samozapošljavanja koja se sufinsnsira sredstvima Nacionalne službe zapošljavanja pet miliona i za meru namenjenu privatnom sektoru, odnosno malim preduzetnicima 12 miliona dinara. Sredstva za aktivne mere zapošljavanja se konstantno uvećavaju, pa je u 2024. izdvojeno šet miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu, što Grad Bor izdvaja od drugih gradova u regionu“, kaže Lidija Načić, direktor Filijale NSZ u Boru.

Prethodnih godina, sva sredstva su iskorišćena, a posebno je važna činjenica da je kroz aktivne mere zaposlen zavidan broj žena koje spadaju u teže zapošljive kategorije, napominje Načić.

Javna rasprava o trogodišnjem lokalnom akcionom planu zapošljavanja traje do 7. februara, a zainteresovani građani u tom roku mogu da podnesu predloge i sugestije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *