Omladina Bora podržala humanu akciju NURDOR-a

BOR – Akcija „I ja se borim“ Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, kojoj su se priključili članovi borskih uduženja Doma omladine Bor i Srbija u pokretu, drugu godinu zaredom održana je i u gradu bakra, okupljanjem mladih ispred Maksi diskonta. Cilj akcije bio je da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju deca obolela od raka, na neophodnost kvalitetnijeg lečenja i postizanja većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje.

Na poziv Udruženja Nurdor, Dom omladine u Boru i Srbija u pokretu organizuju akciju koja ima za cilj da se prikupe sredstva za decu obolelu od raka. Kako u Srbiji svakog dana oboli po jedno dete želja nam je da pomognemo završetak izgradnje i opremanje objekta novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, za koje je, potrebno obezbediti još 17 miliona dinara“, kaže Nikola Pešić iz Doma omladine Bor.

Donatorsku akciju mladih borana, koji su prikupljanjem novca želeli da pomognu završetak izgradnje i opremanje objekta novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, podržao je i predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić, a to mogu učiniti i svi građani slanjem SMS poruke na broj 1150.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *