Opština kupuje laparaskopski stub za majdanpečku Bolnicu

MAJDANPEK – Opština Majdanpek nastavlja sa ulaganjima u opremanje zdravstvenih ustanova, kako Doma zdravlja, tako i Bolnice, koja će prema rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine uskoro dobiti i laparaskopski stub, za šta su sredstva obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

Pored stalne nabavke neophodnih aparata za potrebe majdanpečkog zdravstva, Opština Majdanpek značajna sredstva izdvaja i za plate jednog broja zdravstvenih radnika, kao i nabavku reagenasa, kako bi što veći broj pregleda žitelji majdanpečke opštine mogli da obave u matičnoj laboratoriji. Paralelno sa ulaganjem u Dom zdravlja i Bolnicu, Opština oprema i seoske ambulante i Zdravstvenu stanicu u Donjem Milanovcu“, naglašava Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek dodajući da nakon isporuke skenera, koji se očekuje do kraja godine, a koji je za majdanpečku bolnicu obezbedila Vlada Republike Srbije, Majdanpečani više neće morati da putuju u veće zdravstvene centre.

Za ovogodišnji Program o stvaranju uslova za bolju efikasnost, dostupnost i pristupačnost u korišćenju zdravstvene zaštite budžetom je opredeljeno 20 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.