Opština Majdanpek bez zaraženih korona virusom

MAJDANPEK – Opština Majdanpek je jedina u borskom okrugu u kojem za sada zvanično nema zaraženih korona virusom.

Prema rečima doktora Dragana Fudulovića, direktora majdanpečkog Doma zdravlja, od samog početka epidemije preduzete su rigorozne mere u zdravstvenom i sanitarnom smislu.

Osim što smo odmah po proglašenju epidemije otvorili Covid centar, na ulazu u našu zdravstvenu ustanovu postoji i tzv. sanitarni kordon, koji prolaze svi koji dolaze u Dom zdravlja, zbog pregleda kod izabranog lekara, ili nekog od specijalista. Za sada nismo registrovali nijednog pacijenta sa indikacijama na prisustvo korona virusa i nadamo se da će takva situacija ostati i nadalje“, kaže dr Dragan Fudulović.

Danas  počinje i obimnije testiranje, pre svega, osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na prisustvo virusa, a potom i zdravstvenih radnika i pripadnika policije koji su u svakodnevnom kontaktu sa najvećim brojem ljudi. Testiranje će obavljati laboranti ove ustanove, koji su prošle nedelje završili odgovarajuću obuku, u potpunosti opremljeni  neophodnom zaštitnom opremom.

Doktor Fudulović ističe i veoma dobru saradnju sa nadležnim Zavodom za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru i Opštinskim štabom za vanredne situacije kojem će predložiti formiranje ekipa, koje će tokom 24 sata dežurati na oba ulaza u Majdanpek, gde će beskontaktnim toplomerom proveravati temperaturu svih koji dolaze u grad, a sve sa ciljem da se koliko je god moguće duže zadrži povoljna epidemiološka situacija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *