Opština Majdanpek finansira rad 25 zdravstvenih radnika

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na današnjem zasedanju, izmene i dopune Programa o stvaranju uslova za bolju efikasnost, dostupnost i pristupačnost u korišćenju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Majdanpek za 2021. godinu, po kojem bi lokalna samouprava finansirala 25 zdravstvenih radnika – sedam lekara, 12 medicinskih tehničara, jednog logopeda, dva vozača saniteta i tri administrativna radnika.

S obzirom na to da u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja, koja pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti, trenutno radi samo jedan lekar specijalista, iz ove ustanove su podneli zahtev da se odobre sredstva za angažovanje dr Zorice Sporić, pedijatra, u penziji, a čiji rad, prema zakonu, ne može da bude finansiran iz Fonda za zdravstveno osiguranje, već iz budžeta lokalne samouprave“, navela je Gordana Nikolić, savetnik u Odeljenju za budžet, finansije i trezor, sa čime su se saglasili svi članovi Veća.

Na ovoj sednici, između ostalog, doneta je i Odluka o raspisivanju Javnog konkursa za dodelu sredstava za realizaciju programa udruženja koji su od javnog interesa, u 2021. godini. Sredstva planirana za ove namene iznose četiri miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je 27 . septembar.

Osim davanja saglasnosti Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ Majdanpek za formiranje vaspitnih grupa sa manjim, odnosno većim brojem dece, od broja koji je propisan zakonom, članovi Veća usvojili su i predlog Odluke o davanju fudbalskog stadiona „Nikola Pasko“ na korišćenje ŽRFK  Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *