Opština Majdanpek kupila dva nova aparata za laboratoriju Doma zdravlja

MAJDANPEK – Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, laboratorija Doma zdravlja „Doktor Veroljub Cakić“ u Majdanpeku opremljenija je za dva nova aparata.

Reč je o gasnom analizatoru, koji naša služba nije posedovala do sad i brojaču krvnih slika, najsavremenijim te vrste, koji karakteriše visok stepen tačnosti i preciznosti i koji radi 27 parametara“, rekla je Ljiljana Jovanović, načelnica laboratorije u majdanpečkom Domu zdravlja, naglašavajući da će analize koje rade novi aparati naročito biti od koristi kliničarima, koji će na osnovu rezultata moći da prepoznaju hematološka i druga oboljenja, kao i to da li je reč o virusnim ili bakterijskim infekcijama, što bi značajno doprinelo smanjenju upotrebe antibiotika.

Prilikom uručenja opreme, vredne milion 200 hiljada dinara, predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović je naglasio da je ovo samo prvi korak, najavljujući značajno ulaganje lokalne samouprave u majdanpečko zdravstvo, u ukupnoj vrednosti 30 miliona dinara.

Pored neophodne opreme za službu fizikalne medicine i tri nova sanitetska vozila, od kojih se dva očekuju već početkom januara, između ostalog, u planu je da proširimo i uredimo zdravstvenu stanicu u Rudnoj Glavi, uz obezbeđenje lekara u dve smene“, dodao je Popović.

Prema njegovim rečima Opština Majdanpek se može pohvaliti i izuzetno velikim budžetskim izdvajanjima za primarnu zdravstvenu zaštitu, koja u ovoj godini iznose 60 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *